Principiul incalzirii cu panouri radiante Uden-s Leave a comment

Principiul incalzirii cu panouri radiante Uden-s

Caldura radianta  are principii complet diferite. Principiul incalzirii cu panouri radiante Uden-s  este similar cu cel al incalzirii solare. Caldura se propaga pe suprafata peretilor, podelelor si pe diferite corpuri din incapere pe care le incalzesc treptat.  Iar schimbul reciproc de caldura intre obiectele incalzite, incalzeste si aerul.  Datorita acestui proces de incalzire este eliminata umezeala, condensul si igrasia din spatiile incalzite cu panouri Uden-s.  In incaperile incalzite cu panouri Uden-s cu  infraroșu se creează un microclimat sănătos, benefic și prietenos. Daca prin convectie molecula cu o temperatura mai inalta transfera energia sa moleculei cu o temperatura mai scazuta. In cazul sistemelor radiante, nu exista transfer de caldura  in aer, aerul nu este incalzit la incalzirea cu infrarosu, are loc un val de radiatie termica.

Acest val de energie este transformata in caldura, direct pe suprafata obiectelor pe care cade, sau asupra corpului uman, incalzindu-l. Adica nu exista intermediari si astfel, pierderea de caldura este minima. Sistemul radiant mai este denumit si sistem de incalzire direct, in comparatie cu sistemelele de incalzire lichida, denumite si sisteme de incalzire indirect.  Orice sistem de incalzire electrica cu calorifere si tevi, utilizate pentru incalzirea fluidului ce circula in interior,  de altfel si cazanele de electrozi sau sistemele de incalzire pe baza de convectoare – sunt sisteme pe convectie.

Incalzitoarele cu infrarosu si panourile electrice uden-s sunt un sistem de tip radiant. Desigur, orice sistem radiant presupune prezenta unui element de convectie si in orice sistem de convectie este prezent un element radiant. Dar metoda de baza a transmiterii caldurii fie prin convectie sau radianta, joaca un rol important in determinarea capacitatii sistemului de incalzire. In astfel de circumstante, prin incalzirea radianta ne simtim mult mai confortabil decat cu incalzirea prin convectie  si reusim sa economisim pana la 60% din bugetul alocat pentru incalzire!

Lasă un răspuns