Incalzirea cu panouri radiante infrarosu Leave a comment

Panourile radiante infrarosu sunt corpuri care transfera caldura obiectelor din jur lor. Conectate la reteaua de energie electrica, se incalzesc pana ating o temperatura de  80±5 С°, dupa care transfera caldura tuturor corpurilor care au o temperatura mai scazuta din aria sa vizuala, cu ajutorul radiatiilor infrarosu.

Sunt radiatiile infrarosu periculoase?

Studiile arata ca radiatiile infrarosu sunt benefice organismului. Acestea  regleaza circulatia sanguina si ofera o stare de bine. Tehnologia infrarosu este adesea utilizata pentru calmarea inflamatiilor si reducerea durerii articulare in organism. Mai mult, alte studii arata ca aceste radiatii ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie si anxietate. In spectrul electromagnetic, lungimea de unda cu cea mai lunga lumina vizibila este lumina rosie.  Radiatiile infrarosu functioneaza la o frecventa chiar sub lumina rosie. Asta inseamna ca noi nu suntem capabili sa le vedem, acestea fiind invizibile ochiului uman insa le putem simti caldura.

Incalzire al unei incaperi cu panouri radiante.

Costurile unui panou radiant cu raze infrarosu variaza de la aproximativ 300 RON pana la aproximativ 2500 RON, in functie de puterea nominala a acestuia, dimensiuni si design.

In cazul  incalzirii unei locuinte cu  panourilor radiante Uden-s, costurile presupun :

– achizitia Panourilor radiante;

-achizitia unui termostat ambiental general pe apartament sau individual pe camera;

– achizitia cablului  electric de conectare al panourilor;

– calcularea  necesarului  de putere electrica instalata.

Panourile radiante sunt foarte usor de instalat si nu necesita autorizatii sau proiecte pentru instalatie, costurile fiind nesemnificative in comparatie cu un alt  sistem de incalzire.

In cazul panourilor radiante, costurile de intretinere sunt inexistente, acestea avand o durata de viata de peste 25 ani.  Incalzind peretii si obiectele, pierderile de caldura sunt considerabil mai mici, astfel ca incaperea va ramane incalzita mai mult timp.

Odata ce incaperea a fost incalzita, mentinerea acesteia la temperatura dorita va fi foarte simpla si economica. Cu ajutorul termostatului, puteti seta o anumita temperatura pe care panoul o va mentine.

Mai mult de atat, luati in considerare si faptul in cazul panourilor radiante Uden-s, puteti incalzi o singura incapere sau mai multe fiind folosite ca un sistem de incalzire principala sau ca o sursa alternativa de incalzire.

Avantajele panourilor radiante cu raze infrarosu.

Principalul avantaj al  incalzirii cu panouri  radiante infrarosu este ca pierderile de caldura sunt minime si toate corpurile din incapere au o temperatura constanta fiind astfel o metoda extrem de eficienta.

Al doilea avantaj important de luat in considerare sunt costurile totale foarte mici. In cazul panourilor radiante cu infrarosu, veti plati o suma mult mai mica in comparatie cu celelalte sisteme de incalzire.

Radiatiile infrarosu regleaza circulatia sanguina, sunt foarte silentioase si nu usuca aerul, incalzind obiectele si nu aerul, incalzirea se va face uniform, facand pierderile termice extrem de mici.

Pe scurt, panourile radiante infrarosu se monteaza foarte usor, au un pret total foarte mic, ofera o incalzire eficienta cu pierderi minime de caldura si sunt benefice pentru organism.

Confort si satisfactie absoluta oricarui proprietar.

Lasă un răspuns